ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ασίνης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. |
 Η Δ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας το Δήμο Ναυπλιέων και το Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος Δ. Ναυπλιέων - Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ασίνης.

Το έργο «Ασίνη-Ακρόπολη Αρχαίας Ασίνης. Αναμόρφωση Αρχαιολογικού Χώρου Καστράκι» έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 700.000,00 ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και συνοπτικά περιλαμβάνουν:
-Αποκατάσταση κτισμάτων εντός του αρχαιολογικού χώρου.
-Λειτουργία φυλακίου – πωλητήριου και δημιουργία εκθεσιακού χώρου, με φωτογραφική παρουσίαση της ανασκαφικής δραστηριότητας, παράλληλα με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
-Διαμόρφωση πορείας περιήγησης και τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης. Αποκατάσταση εγκαταστάσεων – δικτύων.
-Διαμόρφωση χώρων στάσης – θέασης.
-Στερεωτικές εργασίες σε επιλεγμένα σημεία του τείχους.
-Κάλυψη των δεξαμενών και περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου.
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Σαλεσιώτης και Χ. Γραματικόπουλος , αρχαιολόγοι με επικεφαλής την Διευθύντρια της εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κα. Άλκηστη Παπαδημητρίου κα.
 Να σημειωθεί πως o Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού ασχολούμενων με τον Τουρισμό και ο Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ασίνης – Δρεπάνου πρόσφεραν στον κόσμο αναψυκτικά και νερό.
 
 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ