ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ομοβροντία δηλώσεων κατά του πρώην ειδικού συμβούλου Μ.Καζά από τον δήμαρχο Ναυπλιέων και δημοτικούς συμβούλους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:58:00 μ.μ. |
 Απαντώντας σε δημοσιεύσεις του πρώην έμμισθου συμβούλου Ναυπλιέων κ. Μιχάλη Καζά, κατά μελών του Δημοτικού συμβουλίου και διαπλοκής τους στις αρχαιρεσίες ανάδειξης του νέου δημάρχου με ίδιον όφελος, δόθηκαν προς δημοσιότητα οι ακόλουθες απαντήσεις:

Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος:

Η δημοσιογραφική δεοντολογία και η Δημοκρατία
«Αν θέλετε τη συμπάθεια των μαζών, πρέπει να λέτε
τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα»

Αδόλφος Χίτλερ

Την τακτική του ναζιστή υπουργού προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ, Γιόζεφ Γκέμπελς, «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει» φαίνεται ότι έχει υιοθετήσει από τον καιρό που έληξε η οικονομική σχέση του με τον Δήμο, ο κ. Μιχάλης Καζάς μέσα από το blog που διαχειρίζεται και διατείνεται ότι είναι ενημερωτικό.

Δεν μας ενοχλεί τόσο το γεγονός ότι δεν ενημερώνει τους Δημότες για τις δράσεις του Δήμου Ναυπλιέων, καθώς έχει… εξαφανίσει τα δελτία Τύπου του Δήμου, όσο το ότι δεν αναρτά ούτε τις απαντήσεις μας σε σχόλιά του, ώστε οι Δημότες να είναι απολύτως ενημερωμένοι για τα γεγονότα και να κρίνουν αντικειμενικά τη στάση του κ. Καζά και της Δημοτικής Αρχής.

Δεν ζητάμε από τον κ. Καζά να μας υμνήσει ή να μας κολακεύσει. Ζητάμε μόνο να τηρήσει τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την υπέρτατη αρχή του Διαφωτισμού όπως διατυπώθηκε δια στόματος Βολταίρου: «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Εμείς απλά του υπενθυμίζουμε πως οι εποχές αλλάζουν και οι Δημότες του Δήμου Ναυπλιέων δεν είναι όχλος που μπορεί να χειραγωγείται με ολόκληρα ψέματα ή με μισές αλήθειες. Οι Δημότες έχουν πια και κρίση και γνώση.




Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου
Χρήστου Καρέλλη


Ο κ. Μιχάλης Καζάς ενέπλεξε το όνομά μου σε παιχνίδια ανταλλαγμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Του απαντώ ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Εάν ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη νομίζω ότι δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Εάν αυτή ήταν η πρακτική του κατά την ενασχόλησή του με τα Δημοτικά πράγματα τότε το μόνο που μπορώ να του υπενθυμίσω είναι πως κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσει και ο ίδιος.

Άλλωστε η ψευτιά είναι δουλοπρέπεια και δεν αξίζει να τη μιμούνται οι άνθρωποι.

Το γεγονός δε ότι σε όλο το κείμενό του μιλά για «λογαριασμούς» δείχνει ότι το μοναδικό που τον καίει είναι ο δικός του λογαριασμός που έπαψε να φουσκώνει από το υστέρημα των Δημοτών, ως πρώην έμμισθος σύμβουλος του Δήμου.


Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου
Νίκου Αρματά


Φαίνεται ότι ο κ. Μιχάλης Καζάς θεωρεί ότι όλοι μας δρούμε με τον τρόπο που ίσως δρούσε ο ίδιος στο Δήμο Ναυπλιέων.

Το γεγονός ότι ο κ. Καζάς πίσω από τη θετική ψήφο που έδωσα στον Δημήτρη Κωστούρο βλέπει «λογαριασμούς» με κάνει να αναρωτιέμαι εάν ο ίδιος πίσω από την επίθεση στο πρόσωπό μου είδε το δικό του «λογαριασμό» Τραπέζης να ξεφουσκώνει όταν σταμάτησε να είναι έμμισθος σύμβουλος του Δήμου. Να τον ενημερώσω λοιπόν ότι ψήφισα με κρυστάλλινη συνειδησιακή καθαρότητα για δήμαρχο τον Δημήτρη Κωστούρο.

Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν συμμετείχα σε παιχνίδια συναλλαγής που ίσως ήταν η δική του πρακτική. Το χειρότερο όλων είναι ότι εμπλέκει και την κόρη μου, η οποία είναι δικηγόρος στην Αθήνα και όχι άνεργη όπως διατείνεται ο κ. Καζάς, λέγοντας συνειδητά ψέματα. Όπως είναι φυσικό θεωρώ ότι ο κ. Κωστούρος έχει το απόλυτα νόμιμο δικαίωμα να επιλέγει τους συμβούλους του. Εάν διαφωνεί ο κ. Καζάς είναι δικαίωμά του. Ωστόσο δεν είναι δικαίωμά του να σπιλώνει συνειδήσεις και προσωπικότητες.

Όσον αφορά τώρα στη δημοσιογραφική υποχρέωση στην οποία αναφέρεται καλό θα είναι να μη βάζει την προσωπική του ανάγκη πάνω από τα συμφέροντα των Δημοτών, γιατί όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αναρωτιέμαι όμως πως και γιατί προέκυψαν όλες αυτές οι ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις τόσο στον Δήμαρχο όσο και σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από την ημέρα που έπαψε το χρήμα του Δήμου να ρέει στην… τσέπη του!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ